top of page

Jordi Elias. Vaig néixer a Sant Boi de Llobregat (Barcelona) l’any 1964. Sóc llicenciat en Belles Arts per la universitat de Barcelona i com podeu veure en aquesta web convisc entre la il·lustració i la fotografia.

 

   Sempre he tingut la impressió que tots dos mons es comuniquen. Sense adonar-me’n viatjo entre ells de manera inconscient; com quan surts o entres per la porta de casa. La il·lustració m’apropa al mon interior i la fotografia a l’exterior.

  

   La il·lustració m’ajuda a conectar-me amb les profunditats del meu ser, a anar l’essència, a retrobar-me. Aquesta és per exemple l’esperit del llibre “Portales” publicat al 2008.

   La fotografia em permet donar una mirada poética al que tinc al davant. Reinterpretar des del silenci l’atmosfera que es respira.

 

   Sobre el món del vi la veritat és que al principi em va costar “sintonitzar-me”. Potser perquè quan un client em convidava a tastar el seu vi responia:

   -No gràcies, jo sóc de la cervesa (coses de pertànyer al món del Rugby i d’estar mort de sed després de caminar amun i avall per la vinya).

Un dia un bon amic amant del vi i també del Rugby em va donar la clau:

   -Mire’t el vi com una obra d’art en forma líquida. Perceb el sabor del paisatge a través de les pinzellades de l’artista que el cornea.

 

   No crec que ara mateix sigui capaç d’entendre el vi amb tota aquesta profunditat, però després de temps entre blocs de dibuix i pinzells, càmeres i objectius, si tinc la certesa que el lligam que m’atrapa entre tots dos mons és el plaer de crear quelcom nou, el plaer de transmetre emocions.

© 2013 by Jordi Elias. All rights reserved.

bottom of page